Symptomen en de behandeling van psoriasis

psoriasis symptomen en de behandeling van psoriasis

Wat is psoriasis? Psoriasis (psoriasis) is een veel voorkomende, chronische progressieve, niet-besmettelijke, immunologische ontsteking-geïnduceerde huidziekte, waarvan de belangrijkste functie is bőrfelszínen worden weergegeven in rood, wit, peeling, een paar centimeter in omvang huid symptomen (papels en plaques) formatie. De naam van de geschubde aard van de ziekte. Pso voor het griekse woord, dat betekent schalen. De ziekte is niet besmettelijk in de natuur en van elkaar te vangen, dat kan ik niet. Is het niet meestal een jeukende, maar er zijn meer ernstige vormen, of acute flare-ups bij patiënten die jeuk ook gemeld. De cutane symptomen, behandelingen en oorzaken kan verdwijnen, CDC maar de behandeling is gestaakt, nadat dat bijna alle terug te komen. In een subset van patiënten, de pijnlijke artritis geassocieerd met ontsteking van de huid. Psoriasis optreden

wat zijn de oorzaken van psoriasis

wat zijn de oorzaken van psoriasis

Psoriasis op de Aarde overal is een veel voorkomende ziekte, per gebied de totale bevolking ligt op 1,5-3% van de hit. In west-Europa, ongeveer hetzelfde aantal mensen, die lijden Fit Conditie aan psoriasis, zoals diabetes. Zowel mannen en vrouwen, die vaak beginnen in de vroege kindertijd, maar soms juist ook na de puberteit, een heleboel keer slechts 40 tot 50 in sommige regio ‘ s in de toepassing voor de eerste keer.
De oorzaken van psoriasis Verwante artikel op onze

Psoriasis ziekte, oorzaak nog onbekend is, is het zeker dat de ontwikkeling van een meer gemeenschappelijke factor is vereist, een zogenaamde multifactoriële ziekte. Een onmiskenbare factor is erfelijkheid, de neiging van de genen die zijn gecodeerd door de ouders geërfd. Daarnaast is de individuele gezinnen is waargenomen in de accumulatie van, of een twee-eiige tweeling, een broer met psoriasis in het geval van een 90% kans op tweeling, de tweede helft wordt weergegeven. Beide ouders van het kind de ziekte van 60-75% kans op psoriasis. Het vaker voor in de familie, het uiterlijk, de jongere leeftijd begint. In weerwil van dit alles, niet de ziekte zelf, maar alleen een neiging (vervreemding) is overgenomen.

De ontwikkeling van de slag vereist andere factoren in de nalatenschap met verschillende triggering, uitlokkende factoren. De provocatie, wat in dit geval betekent dat als de genetische aanleg die we geërfd hebben van psoriasis optreden van bepaalde “prikkels” huid psoriasis symptomen van het uiterlijk van reageren. Net als onze huid om de waarde van de mechanische effecten, met name voor het letsel (brandwonden, insectenbeten, tatoeages, chirurgie) in een aantal verschillende schimmel-en bacteriële huidinfecties, of als om andere redenen de huid ontstoken raakt (zoals allergisch eczeem, virale infecties).

De hele organisatie te betrekken “interne” uitlokkende factoren zijn onder andere diabetes, lever ziekten, interne organen tumoren, en niet in het National Health Service minst de latente en de onderliggende, acute symptomen zijn niet de oorzaak van chronische inflammatoire foci. Dit kan vaak worden chronische amandel -, eierstok of een prostaat ontsteking van het tandvlees in het ontwikkelen van abcessen, ontsteking, chronische sinusitis. Vele malen psoriasis uiterlijk trekt de aandacht naar iets ongekende, onbekende ziekte.

Sommige vormen van medicatie kan ook leiden tot psoriasis. De meest belangrijke van deze is de bloeddruk lager is, dit wordt vaak gebruikt zogenaamde bèta-blokker type van medicatie en psychiatrische gebruik van lithium. Symptomen van aantasting kan worden veroorzaakt door over-the-counter zogenaamde nsaid ‘ s, en zelden gebruikt, synthetische anti-malaria medicatie. Het is belangrijk te vermelden dat de consumptie van alcohol is bewezen, te provocerend effect. Daarnaast benadrukken de rol is niet te verwaarlozen, de psychologische factoren die vaak leiden tot de symptomen uiterlijk.

In aanvulling op het bovenstaande, er zijn verschillende theorieën om te verklaren specifiek waarom het ontwikkelt zich in de huid-en vaatziekten. De huid in het begin van inflammatoire, immunologische proces stappen voor de dag, ja, het is precies in kaart gebracht.

De huid epitheliale cellen in het normale geval, de meerlagig epitheel van de onderste laag (stratum basale) “geboren”. Later is het oppervlak tegen de wandeling in de szarufehérje (keratine) stapelt zich op, uiteindelijk ongemerkt het pellen van de schil. Psoriasis dit hámsejt zwerven vele malen sneller. Meestal, de cellen, de kernen zijn opgenomen, die verbindt de moleculen zijn weg, alles voor psoriasis versnelde vándorláskor in een mum van tijd. De cel bevat een divisie is niet in staat om epitheliale cellen, de vorming van de witte, schilferige “schalen”.

Deze veranderingen in de hámsejtekből blijkbaar immunologische processen zal worden gelanceerd, waarin het belang van bepaalde witte bloedcellen (geactiveerde T-cellen). Het onderzoek is voornamelijk gericht op de precieze moleculaire niveau van gebeurtenissen die na de verwerving van een nieuwe, effectieve medicijnen ontwikkelen van psoriasis symptomen van de vormgeving van het te voorkomen.
Psoriasis symptomen

Psoriasis en wat zijn de symptomen

Psoriasis en wat zijn de symptomen

Bijna alle van de waargenomen zogenaamde elementaire fenomeen van donker rode, schilferige huid oppervlak, iets prominente göbcse (papels). De bultjes kunnen worden 1-2 cm-event (psoriasis guta was), meestal enkele cm, de zogenaamde plaque kan vloeien in elkaar over. Plaques, scherpe grens scheiden van de intacte huid van de oppervlakte van hun schijf huidschilfering is bedekt met wax witte kleur (para keratose). Het is de peeling laag is gemakkelijk geschraapt-off kan worden geschraapt-off na een punt, beetje bloeden wordt gezien, Auspitz-symptomen genoemd, en wordt weergegeven door de psoriasis plaques in uw huid érszerkezete ook ziekelijk veranderd.

Een ander kenmerk van de ziekte is de zogenaamde Köbner-symptomen, deze bestaat uit de huid voor een verscheidenheid aan prikkels, ongeveer 2 weken na de psoriasis göbcse. Bijvoorbeeld na een operatie, littekenweefsel of lichaam sieraden rond. Dit is Köbner fenomeen verklaart psoriasis is een veel voorkomende gebeurtenis van bepaalde gebieden van de huid. Ja karakteristieke zoals de ellebogen en knieën, die vaak in conflict met de treffers. Ook veel psoriasis van de hoofdhuid, dikke, schilferige vorm National Institutes of Health. De nagel op de kleine naaldachtige en wit opmerkingen kan optreden (Beau).

Psoriasis symptomen zijn pijnloos, meestal geen jeuk. Ongeveer 5% van de gewrichten ook ziek (arthropathie artritis psoriatica), soms met pijn in de gewrichten, huid verschijnselen, voordat u zich aanmeldt. Invloed op de handen, voeten, kleine gewrichten, wervelkolom, gewrichten, maar ook grotere, heup-, knie-, enkel-, en schouder gewrichten. Deze artritis later misvorming kan leiden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

Skip to toolbar